top of page
Writer's pictureSara i Asmae

Introducció

Updated: Jan 1, 2019

La Guerra Civil, sempre a l'escola, un cop ja hem arribat a cursos més propers a batxillerat, ens l'expliquen des del punt de vista dels adults, però i els nens? Durant la Guerra Civil espanyola, al nostre poble, Esparreguera, van morir, desaparèixer o van haver de marxar més de 200 habitants. Xifra molt alta, tenint en compte que la vila no hi estava situada en una zona gaire propera a les principals zones de conflicte. Però aquestes xifres tampoc parlen dels infants els quals, van haver de madurar abans d'hora o recordar durant la resta de la seva vida episodis gens agradables com bombardeigs.

En aquesta recerca, hem volgut saber més sobre aquestes nenes i nens que vivien o es van haver d'exiliar al nostre poble durant la guerra. Durant la recerca volíem donar a conèixer el que va passar a la vila i les vivències dels nens. També com van poder sobreviure i seguir endavant durant aquell dur període històric. Tot i que el nostre objectiu en realitat és fer veure a la gent com el que ens va passar un cop a nosaltres torna a passar avui en dia i no es fa res o es deixa passar perquè al cap i a la fi la història es repeteix.

Vam escollir aquest tema perquè volíem tractar un tema actual o que tingués a veure amb la situació actual i vam pensar que parlar de la Guerra Civil al poble estaria bé i seria adient. I per donar-li un punt innovador, vam pensar que sempre quan es parla de qualsevol guerra i les seves conseqüències, el tema dels infants passa molt desapercebut, encara que serà la part de la població que a la llarga es veurà més afectada. De seguida vam preguntar a la nostra tutora del treball, la Carme Piqué, si mai s'havia fet un treball sobre aquest tema. Ens va explicar que s'havien fet molts treballs sobre la Guerra Civil al nostre poble però que mai s'havia investigat sobre les nenes i els nens en concret. Aleshores ens vam posar a treballar per dur a terme aquesta recerca. En aquesta pàgina web es troben totes les entrevistes que hem fet, la metodologia que hem utilitzat i un resum de la documentació que hem utilitzat. També hi són els nostres objectius i conclusions a més a més de les imatges que hem utilitzat.

Primera visita a l'arxiu. Consultant la possibilitat de realitzar la nostra recerca amb la Rosa Maria Codina Companys

9 views0 comments

Comentários


bottom of page